Region 2: Nej til to-årige årgange

Især spørgsmålet om to-årige årgange gav anledning til debat på Region 2's årsmøde i Aulum onsdag aften. Et stort flertal af de fremmødte klubber sagde nej til forslaget.

Aulum-2016

Spørgsmålet om et-årige eller to-årige årgange blev et af de store debatemner på onsdagens årsmøde i DBU Jylland Region 2, hvor omkring 110 klubledere fra 60 lokale klubber var samlet.

Nogle klubber argumenterede for fordelene ved to-årige årgange. Bl.a. Morsø FC, Vestsalling UIF og Måbjerg IF, mens bl.a. Ørslevkloster IF opfordrede til at stemme imod forslagene om to-årige årgange.

- Jeg kommer fra en lille breddeklub, og jeg opfordrer til, at man stemmer imod to-årige årgange. Vi har allerede i dag nogle årgange, som vi slår sammen. Hvis det her forslag vedtages, mister vi den fleksibilitet. Så er det ikke længere os der bestemmer, hvilke årgange som vi kan slå sammen, men DBU Jylland, og det ønsker vi ikke. Vi har behov for størst mulig fleksibilitet i klubberne, sagde Joan Skovgaard fra Ørslevkloster IF.

Thomas Juul, fodboldformand i Morsø FC, opfordrede til at stemme for to-årige årgange:

- Jeg synes, at der ligger nogle lærerige elementer i, at man det ene år er den yngste på fodboldholdet og må stå på tæer for at være med, mens man det andet år skal være en af de bærende spillere og tage ansvar, fordi man er en af de ældste, sagde han.

Et stort flertal af Region 2's klubber valgte imidlertid at vende tommelfingeren ned til forslaget om genindføre to-årige årgange. 68 klubledere stemte imod, mens 27 stemte for.

Til gengæld var der stort flertal for DBU Jyllands forslag om at udvide den såkaldte kvartalsspiller-model til en halvårs-ordning, ligesom der også var opbakning til forslaget om at anvende kvartalsspillere på øverste turnerings-niveau.

Balling/Volling UIF og Vestsalling UIF fik opbakning til sit forslag om en ændring af banestørrelsen i spilleformen 9:9, så banen gøres længere (dvs. at målfelterne på en 11:11-mandsbane kan benyttes som mållinje og det eksisterende straffesparksfelt som målfelt/straffesparksfelt).

I alt 17 forslag blev behandlet på årsmødet i Aulum. De regionale årsmøder fungerer som et indledende debatforum. Alle forslag skal endelig godkendes på DBU Jyllands delegeretmøde i januar 2017 for at kunne træde i kraft.


Sådan stemte klubberne
Nr. Emne Ja Nej Bemærkning
1 Valg til Disciplinærudvalget
X Enstemmigt for
2 Bestyrelsens repræsentation i udvalg
X

Enstemmigt for
3 Spilleformsskifte i vinterpausen for 3:3 > 5:5 og 5:5 > 8:8

X
Stort flertal imod
4 Spilleformsskifte U13

X
Enstemmigt forkastet
5 U13 bliver 2-årig årgang (U12+U13)

X
Stort flertal imod
6 Ændret årgangsopdeling i ungdomsrækker

X
27 for, 68 imod
7 Fleksibilitetsregel til ældre hold med højere indrangering
X

Enstemmigt for
8 Ændring af indrangering
X

Enstemmigt for
9 Kvartalsspillere ændres til halvårsspillere
X

Stort flertal for
10 Udvidelse af antal kvartalsspillere
X

Stort flertal for
11 Kvartalsspillere i øverste niveau
X

Enstemmigt for
12 Dobbelt medlemsskab uanset niveau
X
Enstemmigt for
13 9:9 spillleform i pigeungdomsrækker
X Enstemmigt imod
14 Banestørrelse 9:9
X

Stort flertal for
15 Nedlæggelse af Pokalturnering for Herrer
X

Enstemmigt for
16 Fællesturnering med DBU Fyn
X Enstemmigt for
17 Redaktionelle ændringer
X Enstemmigt for

Tekst: Mads D. Larsen & foto: Sidsel Krarup



Log ind