Region 1: Igen fokus på årgangene

Spørgsmålet om årgangsopdeling var igen et af hovedtemaerne, da repræsentanter fra omkring 40 nordjyske fodboldklubber onsdag aften var samlet til årsmøde i DBU Jylland Region 1.

Jens_Tang
Jens Tang Olesen, Frederikshavn fI, var blandt de deltagende klubrepræsentanter på DBU Jylland Region 1's årsmøde i Aalborg onsdag aften. (Foto: Bob Gisselmann)
Debat_region1
Omkring 130 nordjyske klubledere deltog på årsmødet i Aalborg, hvor i alt 17 forslag blev behandlet. (Foto: Bob Gisselmann)


Ligesom på årsmøderne i Region 2 og 4 var det igen forslaget om årgangsinddeling, der fremkaldte den største talelyst, da Region 1 onsdag aften var vært ved det regionale årsmøde i Aalborg, hvor i alt 130 klubledere var samlet.

Og ligesom i de to øvrige regioner vendte også et flertal af de nordjyske klubber tommelfingeren nedad til forslaget om at genindføre to-årige årgange i ungdomsfodbolden.

Jens Tang Olesen, Frederikshavn fI, argumenterede indledningsvis for at stemme for forslaget:
- I Frederikshavn fI oplever vi, at vi får flere børn ind til os, fordi de små omegnsklubber ikke kan stille hold. Det vil man måske synes er godt for os, men det er ikke i fodboldens interesse, sagde han.

Behov for fleksibilitet

Axel Petersen, Svenstrup/Godthåb, opfordrede til at stemme imod forslaget:
- Det her forslag er ikke godt for spillerne. Der er mange, der vil komme i klemme. Den nuværende fleksibilitet er rigtig god, ikke mindst for de små klubber. Derudover vil jeg generelt sige, at 8:8-fodbold faktisk ikke er så farligt, hvis man ikke kan stille et 11:11-hold. Faktisk tværtimod. Det er kun nogle trænere, der har det syn på 8:8-fdobold, sagde han.

Jens Tang Olesen, Frederikshavn fI, kunne dog ikke godtage det argument:
- Jeg er nødt til at sige: 8:8 er ikke rigtig fodbold. Bare spørg børnene. De vil spille 11:11. Det er rigtig fodbold, argumenterede han.

Inden forslaget blev sat til afstemning, understregede Jørgen Staun, Region 1's bestyrelse og DBU Jyllands Ungdomsudvalg, at de nuværende regler giver muligheden for at slå f.eks. to årgange sammen.

14 klubledere stemte for, mens et overvældende flertal stemte imod.

Debat om spilleskifte-tidspunkt


Også forslaget fra Hirtshals Boldklub og Horne KFUM om at ændre spilleformsskiftet i U13-årgangen tilbage til at ske i sommerpausen (ved overgang til U14) udløste en god debat.

Lene Lynggaard Jensen motiverede sit forslag med argumentet om, at 8:8 udvikler bedre end 11:11:
- Vi ser på udvikling frem for at skulle komme til at spille 11:11 hurtigst muligt, og jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor vi allerede skal skifte i vinterpausen. Jeg er bange for, at den tidligere overgang til 11:11 vil koste spillere, sagde hun.

Axel Petersen, Svenstrup/Godthåb, udtrykte forståelse for argumenterne, men opfordrede alligevel til at stemme nej til forslaget:
- Vi har jo ikke afprøvet den vedtagne struktur endnu. Derfor bør det have en chance, sagde han.

Jens Tang Olesen, Frederikshavn FI, opfordrede også til at stemme imod:
- Vinterpausen giver langt bedre mulighed for at trænere og spillere i fællesskab kan forberede sig på overgangen fra 8:8 til 11:11, sagde han.

Forslaget blev forkastet med stort flertal.


Sådan stemte klubberne
Nr. Emne Ja Nej Bemærkning
1 Valg til Disciplinærudvalget
X
2 Bestyrelsens repræsentation i udvalg
X

3 Spilleformsskifte i vinterpausen for 3:3 > 5:5 og 5:5 > 8:8

X
4 Spilleformsskifte U13

X
5 U13 bliver 2-årig årgang (U12+U13)

X

6 Ændret årgangsopdeling i ungdomsrækker

X

7 Fleksibilitetsregel til ældre hold med højere indrangering
X


8 Ændring af indrangering
X


9 Kvartalsspillere ændres til halvårsspillere
X

10 Udvidelse af antal kvartalsspillere
X

11 Kvartalsspillere i øverste niveau
X

12 Dobbelt medlemsskab uanset niveau
X

13 9:9 spillleform i pigeungdomsrækker
X

14 Banestørrelse 9:9
X

15 Nedlæggelse af Pokalturnering for Herrer
X

16 Fællesturnering med DBU Fyn
X


17 Redaktionelle ændringer
X



Tekst: Mads D. Larsen & foto: Bob Gisselmann



Log ind