Nordjysk klub er en del af noget større

Med baggrund i over 100 frivillige, en velfungerende ledelse og fokus på alt fra den enkelte fodboldspiller til lokale initiativer, er Dronninglund IF netop kåret til Årets Fodboldklub 2016 i Region 1.


Dronninglund IF er kåret til årets fodboldklub i DBU Jylland Region 1. Flemming Kvist (til venstre) og Anders Røge (til højre) fra Dronninglund IF modtog prisen fra formand for DBU Jylland Region 1, Kristian Nørgaard Thomsen (i midten). Foto: Bob Gisselmann.


- Vi gør meget ud af, at Dronninglund IF er ”Klubben for alle”, som i øvrigt fremgår af en af bandereklamerne på Dronninglund Stadion.

Sådan lyder et par af linjerne i den nordjyske klubs indstilling. Og det er netop de traditionelle dyder med mange frivillige, fokus på den enkelte og en afklaret selvforståelse, som sammen med nytænkning i form af visionsgrupper, skolesamarbejde og socialt ansvar, er årsag til, at Dronninglund IF til DBU Jylland Region 1’s årsmøde blev kåret til Året Fodboldklub 2016 i Region 1.

Det var en glad og stolt formand for Dronninglund IF, Flemming Kvist, der kunne modtage prisen onsdag aften i Nordjyske Arena onsdag den 23. november.

- Vi vil gerne sige 1000 tak for den her pris. Det er vi ikke bare stolte af. Det er vi mega-stolte af. En stor tak til DBU og Region 1 for et godt samarbejde. Og ikke mindst en stor tak til de mange frivillige hjemme i klubben. Den her pris er deres pris, lød det fra Flemming Kvist.

Ikke svært ved at få frivillige

Modsat mange andre jyske fodboldklubber, så har Dronninglund IF ikke de store kvaler med at skaffe frivillige nok til at drive klubben. En moderne tilgang til især nye frivillige giver pote.

- Rekruttering er ikke det store problem, idet arbejdsopgaverne er præcise og afgrænsede og foregår i samarbejde med andre frivillige klubfolk, fremgår det af klubbens indstilling.

Den driftige nordjyske klub arrangerer en bred vifte af aktiviteter, som på bundlinjen medvirker, at den enkelte føler glæde ved at repræsentere Dronninglund IF – og glæde ved at være en del af noget større.

- I Dronninglund IF vil vi gerne leve op til DBU’s slogan ”En Del af Noget Større”. Dette opfatter vi i bred forstand lige det enkelte foreningsmedlem, som er en del af et hold, en del af en klub, en del af et fællesskab og til klubben, som gerne vil være en vigtigt medspiller i lokalsamfundet, i regionen og som en del af DBU, lyder det blandt andet i klubbens ansøgning.

Aktiv medspiller i lokalsamfundet

Klubben fra den østlige del af Brønderslev kommune er bevidst om sit sociale ansvar. Det kommer dels til udtryk ved en årlig julefrokost med cirka 500 deltagere fra lokalsamfundet. Samtidig står Dronninglund IF for at afvikle den lokale sparekasses garantfester, samt banko hver mandag for de lokale ældre.

- I efteråret 2015 lukkede Dronninglund Sygehus og kort tid efter flyttede en del syriske flygtninge ind. Dronninglund IF indgik et samarbejde med asylcentret og flere af beboerne begyndte at træne med på både ungdoms- og seniorhold i fodboldklubben, skriver Dronninglund IF i ansøgningen.

Stort tillykke til Dronninglund IF med kåringen som Årets Fodboldklub 2016 i DBU Jylland Region 1.

Eksempler på Dronninglund IF's tiltag:

Visionsgrupper
Tre arbejdsgrupper er nedsat med hvert deres fokus. Det er på henholdsvis rekruttering af de yngste, styrkelse af assistenttrænerrollen og events med fastholdelse for øje.

Skolesamarbejde

Klubben udarbejdede et idékatalog til Dronninglund Skole og SFO, som blev taget godt imod. Efterfølgende har klubben ad to omgange trænet samtlige elever fra 0. til 3. klasse. Efterfølgende meldte flere helt unge sig ind i fodboldklubben.

Store Kampdag
Alle klubbens hold spiller på hjemmebane samme dag. Dette markeres med festlige aktiviteter på stadion hele dagen med afsluttende fest for klubbens mange frivillige trænere, ledere og medhjælpere.

Log ind