Her får dommerne kaffe og brød

I Vejle FC bliver dommere budt velkommen af klubbens ledere, og de får serveret kaffe og rundstykker i klubhuset. Det øger motivationen, lyder det fra dommertrio.


Dommer Mathias Poulsen og de to linjedommere Erik Vinstrup (tv.) og Henrik Linde nød den flotte modtagelse af Vejle FC. Foto: Martin Hungeberg.


- Når dommerne kommer her i klubben, så er de en del af den, fortæller formand i Vejle FC, Finn Klein Sørensen.

Han og en håndfuld andre fra bestyrelsen møder troligt op, når klubbens Serie 2-hold spiller på hjemmebane på Vestre Stadion. De sørger sammen med andre frivillige for morgenmad til spillerne, men også for en særlig modtagelse af dommerne. Og det er ikke hverdagskost for de sortklædte dommere, at man ligefrem får serveret rundstykker og kaffe inden kampstart.

- Jeg blev først budt velkommen og gav hånd til fem-seks forskellige mennesker. Så blev jeg inviteret ind i klubben, fik anvist omklædningsrum og blev bedt om at tage plads til rundstykker og kaffe i klubhuset. Den modtagelse har jeg aldrig prøvet før, og det er super fedt, forklarer dommer Mathias Poulsen, som har dømt i halvandet år.

Én ud af tusind klubber

Også de to erfarne linjedommere, Erik Vinstrup og Henrik Linde glæder sig over den flotte modtagelse.

- Det er vel i én ud af tusind klubber, at man får sådan en modtagelse. Vejle FC er det eneste sted i vores område, hvor servicen er på det her niveau, siger linjedommer Erik Vinstrup, mens hans kollega, der skal dømme på den anden flanke, nikker og tager ordet:

- Det sker, at vi kommer i klubber, hvor ingen ved noget, og der er lukket og låst overalt. Det er selvfølgelig et problem og et irritationsmoment, når man skal forberede sig til at dømme, tilføjer linjedommer Henrik Linde.

Varm velkomst = bedre dommere

For trioen til denne søndagskamp er der ingen tvivl om, at en varm velkomst øger lysten og engagementet til at give den en ekstra skalle ude på grønsværen.

- Det giver lyst til at dømme. Et eller andet sted bliver man da endnu skarpere på sin opgave som dommer, fordi man får ro til at fokusere på det vigtige inden kampen, tilføjer dommer Mathias Poulsen og bliver bakket op fra sidelinjen.

- Det er klart, at føler man sig værdsat og bliver taget godt imod, så stiger motivationen også. Du går glad på banen, forklarer linjedommer Henrik Linde.

Har været sådan længe

Tiltaget med at tage flot imod dommerne, er faktisk slet ikke noget nyt. Sådan har det været i mange år. Men formand i Vejle FC, Finn Klein Sørensen, mener, at det er mere aktuelt end nogensinde.

- Der er jo mangel på dommere generelt, så vi er nødt til at værne om de dommere, der er her, og som gør en stor indsats. Dommere skal ikke bare være nogen, man råber af på grønsværen. De skal føle sig velkomne i klubberne. Det kommer os alle sammen til gode i den sidste ende, slutter Vejle FC’s formand.

Læs mere

Læs hele artiklen fra Vejle FC - samt mange andre inspirerende klubhistorier - i DBU Jyllands fodboldmagasin, Jysk Fodbold.

Du kan læse det direkte på din pc eller hente det ned på din smartphone eller tablet og læse det, når du har tid. Som altid er det helt gratis.

Log ind