60 klubber klar til første årsmøde

Hvem bliver Årets Fodboldklub i Region 2? Hvem skal have Gør en forskel-prisen 2016? Og hvordan skal fodboldklubberne i Vestjylland klare sig i fremtiden? Det er nogle af de spørgsmål, der gives svar på onsdag aften ved DBU Jylland Region 2s årsmøde i Aulum.

Ivan Frederiksen på Region 2s årsmøde


Repræsentanter fra omkring 60 fodboldklubber fra det midt- og vestjyske område har meldt sig klar til årsmøde i DBU Jylland Region 2 onsdag aften.

På mødet - som traditionen tro foregår i Aulum Fritidscenter - vil regionen bl.a. overrække tre priser:

• ”Gør en forskel-prisen” i samarbejde med Jyske Bank. Legatet udløser bl.a. et beløb på 4.000 kr. til modtageren. Sidste år gik hæderen til Bo Mortensen, Hee SF.

• ”Allan Holm Hansens Kamparrangør-pris” som uddeles til en af de lokale klubbers kampfordelere. Sidste år gik prisen til Birger Lyngs, Hurup IF.

• ”Årets Fodboldklub i Region 2”. Sidste år gik prisen til Bjerringbro IF, og den udvalgte klub vil blive en af i alt ni kandidater til Årets Fodboldklub i Danmark, som offentliggøres på Dansk Fodbold Award i foråret 2017.

Lokale turneringsforslag

Traditionen tro skal de fremmødte klubber også drøfte en række forslag til ændringer af DBU Jyllands regler og turneringer, og på årsmødet i Aulum vil der blive sat særlig fokus på de to forslag, som kommer fra klubber fra Region 2’s område.

Ringkøbing IF er en af flere klubber, der ønsker at ændre årgangsinddelingen i ungdomsrækkerne, således at de et-årige årgange udgår, og de to-årige årgange genindføres. Det vil konkret betyde, at U14- og U16-rækkerne udgår hos både pigerne og drengene.

Balling/Volling UIF og Vestsalling UIF foreslår en ændring af banestørrelsen i spilleformen 9:9, så banen gøres længere (dvs. at målfelterne på en 11:11-mandsbane kan benyttes som mållinje og det eksisterende straffesparksfelt som målfelt/straffesparksfelt).

Fodboldens eksistens

I alt skal de fremmødte klubber behandle 17 forslag – både fra klubber og DBU Jylland.

Årsmødet fungerer som et indledende debatforum. Alle forslag skal endelig godkendes på DBU Jyllands delegeretmøde i januar 2017 for at træde i kraft.

Der vil også være et indlæg fra fodboldkender og chefredaktør på Midtjyllands Avis, Hans Krabbe, om især de vestjyske fodboldklubbers udfordringer med de nuværende demografiske tendenser og ”vandringen af unge mennesker fra vest mod øst”.

Hans Krabbe vil give sit bud på, hvad DBU Jylland og ikke mindst klubberne kan gøre for at sikre deres fortsatte eksistens, specielt i de mindre lokalsamfund.

Nyt ansigt i regionsbestyrelsen

På årsmødet i Aulum skal Region 2’s klubber også vælge et nyt medlem til regionsbestyrelsen, idet K.E. Kristensen, Skjern, ønsker at drosle ned efter mange års bestyrelsesarbejde.

Region 2’s kandidat til den ledige plads er Michael Koch, Brande IF. Han er i forvejen et velkendt ansigt i DBU Jyllands organisation, idet han bl.a. er formand for Fair Play-udvalget, og lokalt vil han givetvis også være kendt af mange klubfolk, da han – udover at være kraftigt engageret i Brande IF - er formand for Fodboldudvalget i FCM Klubsamarbejdet.

Bestyrelsesmedlemmerne Poul Overgaard og Torben Nielsen er også på valg, og begge er villige til en ny to-årig periode.

Regionsformand Johanne Berg samt bestyrelsesmedlemmerne Henrik Flensborg Hansen, Johnny Krogh Hansen og Jørgen Rasmussen modtog valg sidste år og er derfor ikke på valg i 2016.

Repræsentanter fra i alt 59 midt- og vestjyske fodboldklubber er p.t. tilmeldt årsmødet. Region 2 forventer omkring 175 deltagere. Man kan finde en foreløbig oversigt over de tilmeldte klubber her.

De øvrige tre regioner holder også årsmøder i løbet af de kommende to uger. Det er fortsat muligt at tilmelde sig disse møder.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: DBU Jylland




Log ind