Fodboldstævne samler julemærkebørn

DBU Jylland er medarrangør, når landets julemærkebørn igen i år mødes til fodboldstævne. Her spilles der med sko uden knopper, og alle får medaljer til sidst – det handler nemlig først og fremmest om at være med og hygge sig.



Cirka 120 børn fra de danske julemærkehjem deltog i sommerstævnet i 2015. I år afholdes det for fjerde gang. Foto: Henrik Hougaard Bøtkjær

Alle kan være med og alle skal have en god dag. Sådan lyder hovedbudskabet, når de danske julemærkehjem for fjerde år i træk mødes til fodboldstævne den 5. juli.

I år er Julemærkehjemmet Fjordmark vært og stævnearrangør sammen med Grænsehallerne i Kruså og DBU Jylland. Sidste år deltog omkring 120 børn fra de fire julemærkehjem, og håbet er at nå lige så mange deltagere i år.

Plads til alle

Det sønderjyske julemærkehjem Fjordmark, der har hjemme i Kollund, er forsvarende mester fra 2015, hvor stævnet blev afholdt i Skælskør. Men vandrepokalen og titlen er bare en lille del af stævnet. Her er der plads til fodboldspillere på alle niveauer, medaljer til alle deltagere og fodboldstøvler er bandlyst, så alle uanset erfaring og udstyr kan være med.

- Børnene synes, det er sjovt, at der sker noget anderledes, og nogle prøver at være til fodboldstævne for første gang. Det plejer at være en rigtig hyggelig dag med god stemning og mange glade børn, der spiller fodbold på mange forskellige niveauer, siger viceforstander på Julemærkehjemmet Fjordmark, Jesper Lildholdt og fortsætter:

- Selv om konkurrencen er der, er der plads til alle, og det er børnene vant til fra julemærkehjemmet. Så det bliver både en god oplevelse for de dygtige og for dem, der ikke er så dygtige.

Hjælp til at få børnene tilbage i foreningslivet

Stævnet er en udløber af et samarbejde, der blev iværksat i 2012, hvor DBU Jylland havde en gruppe pædagoger fra de danske julemærkehjem på et kursus i børnefodboldtræning.

Håbet er at få flere børn til fortsætte med at spille fodbold eller dyrke andre sportsgrene i en forening, når de vender hjem fra opholdet på et julemærkehjem.

Til åbningen af stævnet den 5. juli deltager Aabenraas borgmester, Thomas Andresen, samt formændene fra DBU og DBU Jylland, Jesper Møller og Bent Clausen.

FAKTA
  • De danske julemærkehjem er et gratis tilbud til børn med trivselsproblemer
  • Tilbuddet henvender sig til børn mellem 7 og 14 år
  • Børnene kommer på et 10-ugers ophold
  • Der er fire julemærkehjem i Danmark: Hobro og Fjordmark i Jylland samt Skælskør og Kildemose på Sjælland
  • Der er cirka 150 børn på julemærkehjem i Danmark

Log ind