Kunstgræsset breder sig i Jylland

På fire år er antallet af kunstgræsbaner i Jylland næsten fordoblet. Bane nummer 103 er netop registreret som spillested hos DBU Jylland.



Der kan nu spilles fodbold på kunstgræs på flere end 100 baner i Jylland. Foto: Henrik Bjerregrav


Kunstgræs er eftertragtet i de jyske fodboldklubber. På bare fire år er der næsten sket en fordobling i antallet af baner med de populære plasticstrå i DBU Jyllands database over registrerede spillesteder.

I 2012 var 52 kunstgræsbaner registreret, mens tallet i 2016 aktuelt ligger på 103. Det svarer til, at næsten hver niende klub under DBU Jylland har suppleret deres naturgræsbaner med kunstgræs. Og endnu flere klubber og hold har via udlejningsaftaler adgang til banerne, der især i vinterhalvåret er eftertragtede.

Antallet af baner vidner om, at der er sket en stor udvikling på området, siden den første jyske kunstgræsbane blev anlagt i 2004. I 2008 var der kommet 22 flere baner til, og i de efterfølgende fire år skete der altså mere end en fordobling til de 52 i 2012.




Det eftertragtede kunstgræs

Kunstgræssets popularitet kan først og fremmest forklares med, at de gør det muligt at spille fodbold udendørs hele året. Ud over dén åbenlyse fordel, giver det klubberne en række andre gevinster.

Med tilbuddet om kunstgræs og helårstræning kan klubberne lettere tiltrække og fastholde medlemmer, og der er potentiale for at udvikle endnu dygtigere spillere, når der ikke holdes pause fra sporten i vinterhalvåret.

Det er desuden ikke kun spillerne, der har fordel af kunstgræs. En kunstgræsbane aflaster nemlig klubbens naturgræsbaner, som holder sig i bedre stand, når der ikke spilles på dem i perioder med meget nedbør eller frostvejr.

Vil du vide mere om kunstgræs?

Se DBU Jyllands tema om kunstgræs her

Log ind