Automatisk indplacering sikrer det rette niveau

DBU Jyllands ungdomsturneringer er sammensat efter automatisk indplacering. Licensklubbernes bedste U16 Drenge overgår dog ved ombrydningen til landsdækkende turneringer og indplaceres i stedet i DBU-regi. Læs mere her.



DBU Jyllands ungdomsturneringer ombrydes hvert halve år for løbende at sikre et passende niveau. Foto: Martin Weibel


I DBU Jyllands ungdomsturneringer – fra U13 til U17 – spiller holdene i både drenge- og pigerækkerne sig løbende til det rette sportslige niveau. Det sker ved, at turneringerne ombrydes hvert halve år.

- En af de store fordele ved årgangsopdeling er præcis, at holdene hele tiden spiller sig til det passende sportslige niveau – og automatisk overføres fra halvsæson til halvsæson. Klubberne behøver ikke at gentilmelde holdene, og vi skal som organisation ikke vælge holdene ud til de forskellige niveauer, forklarer Ole Frandsen, leder af DBU Jylland Turneringer.

Man skal spille sig til indplaceringen

- Men det betyder samtidig, at man ikke bare uden videre kan få et hold indplaceret på et bestemt niveau i for eksempel U14, hvis man ikke har spillet sig til placeringen fra U13-årgangen, tilføjer Ole Frandsen.

Dermed henviser han til, at en klub naturligvis har mulighed for at tilmelde et ekstra hold, hvis de får spillere nok samlet til det. Men som udgangspunkt vil dette hold blive del af turneringen på nederste niveau – så også det nye hold spiller sig til et passende niveau.

Indførelse af indplacering fra U16 til U17

Indførelsen af en U16 Drenge-række sidste år betød fra efterårssæsonen 2015, at der for første gang var automatisk indplacering fra U16 til U17 Drenge.

Det resulterede for det første i, at man ikke længere skulle tilmelde eller ansøge om deltagelse på højeste niveau i U17-rækken, som det tidligere var tilfældet.

For det andet betød det, at man skal deltage i U16-rækken i forårssæsonen for at kunne kvalificere sig til et bestemt niveau i U17 Drenge efter sommerferien.

Licensklubbers bedste U16 indplaceres nationalt

I sommeren 2015 vedtog DBU Jylland en præcisering af reglen om indplacering i U17 Drenge. Præciseringen gælder licensklubbernes førstehold i U16 Drenge, som efter afsluttet turnering indplaceres i DBU’s landsdækkende U17 Division/Liga-turnering og dermed ikke i DBU Jyllands turnering for U17 Drenge.

Når førsteholdene indplaceres i DBU-regi, kan de nemlig ikke samtidig indplaceres i DBU Jylland-regi. Denne præcisering gælder fra efterårssæsonen 2016 og fremadrettet.

Licensklubbernes eventuelle andethold i U16 Drenge-rækken vil fortsat blive indplaceret i DBU Jyllands turnering for U17 Drenge.


I forbindelse med turneringsstarten i begyndelsen af april vil DBU Jylland offentliggøre, hvordan den præcise indplacering (ombrydningen) af hold fra foråret 2016 til efteråret 2016 kommer til at ske.


Log ind