Udtrækninger kan redde dit seriehold

To udtrækninger i Serie 2 betyder, at hold i Serie 3, Serie 4 og Serie 5 går fri af nedrykning efter efterårssæsonen.



Udtrækninger giver seriehold en livline at række ud efter. Foto: Fodboldbilleder.dk


Den enes død, den andens brød.

Det klassiske danske ordsprog kan meget vel beskrive den situation, som henholdsvis Silkeborg IF og Nr. Bjært fra Serie 2, har været med til at forsage. De har nemlig begge været nød til at trække stikket på deres respektive Serie 2-hold, og det betyder, at der kommer til at mangle to hold i forårets Serie 3-række.

Derfor bliver nedrykningen suspenderet for de to bedst-placerede hold på syvendepladsen efter dette efterårs Serie 3-sæson, som slutter om lidt over en måned.

Også indflydelse på Serie 4-nedrykninger

De to trukkede Serie 2-hold har ikke alene indflydelse på antallet af nedrykkere i Serie 3. Også i Serie 4, vil der være hold, som klarer frisag på grund af udtrækningerne.

Her er der således kun nogle af holdene på sjettepladsen, som undgå nedrykning, og hvor det tal oprindeligt lå på 24 ud af 36 hold, vil det tal nu være reduceret, som der kun er 22 ud af 36 Serie 4-hold, som rykker ned fra sjettepaldsen.

I Serie 5 vil der også være en effekt, men den er der endnu ikke klarhed over, da der traditionelt kommer en del udtrækninger på et senere tidspunkt.

Posten skal… ikke ud

Hos kvinderne er der også et hold i de højere serierækker, som har trukket sig. Aarhus Posten fra Jyllandsserien har således trukket stikket, og det betyder, at der kommer til at mangle et hold i forårets Serie 1 Kvinder.

Det hold bliver fundet ved at suspendere nedrykning for det bedstplacerede hold på femtepladsen i Serie 1.

DBU Jylland vil følge udviklingen og bringe en opdatering på status i serierækkerne senere i sæsonen.

Se også

Mere om op- og nedrykninger i serierækkerne

Log ind