Stærkt fremmøde til dialog om pigefodbold

To ud af tre møder om strukturen i fremtidens pigefodbold er nu afholdt. Mere end 50 klubber har deltaget og bidraget med erfaringer og forslag. Det sidste møde afholdes på torsdag, og du kan stadig nå at melde dig til.



Torben Baunbæk fra Mejrup GU og Torben Nielsen, formand for DBU Jyllands ungdomsudvalg, var blandt deltagerne på dialogmødet i Tilst den 28. september 2015. Foto: Sidsel Reitz Krarup



Der har været flot klubfremmøde og stort engagement ved de første to af tre dialogmøder om struktur og aldersopdeling i pigefodboldens ældste ungdomsrækker.

52 personer fordelt på 28 klubber har deltaget på møderne i Aalborg og Tilst, og det finder DBU Jyllands ungdomsudvalg særdeles positivt:

- Vi har været rigtig glade for de to første møder. Der har været mange deltagere, som har vist stor talelyst, og vi har fået gode inputs fra klubberne, siger Torben Nielsen, formand for ungdomsudvalget i DBU Jylland.

Udover klubberne deltager repræsentanter fra DBU Jyllands ungdomsudvalg, DBU’s kvindeelitegruppe samt DBU Jyllands bestyrelse.

Ønsker om ny struktur

Dialogmøderne tegner foreløbigt et billede af, at klubberne er enige om, at den nuværende struktur med opdeling i U17 og U19 ikke er gangbar.

På møderne har mange klubber fortalt, hvordan de oplever udfordringer med at fastholde spillerne i de ældste pigerækker. Eksempelvis har der været bred enighed om, at U17-årgangen ikke kan stå alene, fordi mange spillere tager på efterskole.

Klubber stiller forslag

Udover diskussion og erfaringsudveksling blev der på møderne fremsat flere konkrete klubforslag til ændringer i strukturen i ungdomsrækkerne.

På mødet i Tilst blev det foreslået, at den nuværende opdeling i U15, U17 og U19 erstattes af en model med U14, U16 og U18. Et andet klubforslag gik på en opdeling i U14, U15 og U18.

Når det sidste møde er afholdt i Vejen på torsdag den 1. oktober, evaluerer ungdomsudvalget de indkomne forslag og inputs.

Dialogen om strukturen i de ældste pigeungdomsårgange kommer også til at fortsætte på de regionale årsmøder, der finder sted i november. Aalborg KFUM har nemlig i den forbindelse indsendt et forslag om, at den nuværende struktur afløses af en model med U14, U16 og U19.

Du kan nå at tilmelde dig det sidste dialogmøde

På torsdag den 1. oktober 2015 afholdes det sidste dialogmøde i Vejen Idrætscenter (Petersminde 1, 6600 Vejen). Tilmelding kan stadig nås for de hurtige. Send en mail til Torsten Cargnelli på tors@dbujylland.dk.

Læs også

Få indflydelse på pigefodbolden
Mange klubforslag på årsmøderne  

Log ind