Tommy lukker ni mål ind i snit: Det er forsvarets skyld

Serie 5-holdet Virring/Vitved UI har rekorden for flest indkasserede mål i denne sæson. På mål har holdet placeret en offensiv midtbanespiller, og han er ikke sen til at give forsvaret skylden.



Det kan være et hårdt job, at være målmand. Særligt i Virring/Vitved UI. Foto: Henrik Bjerregrav
Der var bare spillet ti minutter af Serie 5-kampen mod Odder IGF, da den 23-årige midtbanespiller fra Virring/Vitved UI Tommy Schøtt Pedersen måtte overtage målet fra en skadet holdkammerat.

Da Tommy Schøtt Pedersen trak målmandstrøjen på, var stillingen 1-1. 80 minutter senere stod der 22-1 på måltavlen – i Odder-favør.

Mareridtsstarten, som fandt sted i sæsonens anden kamp, har dog ikke afholdt den ukuelige målmandsvikar fra at vogte VVUI-målet lige siden. Selv om holdet før årets sidste kamp står noteret for 76 indkasserede mål.

- Lige efter Odder-kampen stod jeg en brandkamp som vi kun tabte 3-1, og jeg blev kåret som kampens spiller. Det gav mig blod på tanden, lyder forklaringen.

- Det er forsvarets skyld

Virring/Vitved UI mistede lige før sæsonen deres ellers dygtige målmand, og så blev der lagt op til en turnusordning, hvor markspillerne på skift skulle trække i målmandshandskerne. Det fik flere af dem til at true med at stoppe – og så tog Tommy Schøtt Pedersen ”en for holdet”.

- Det har været lidt af en udfordring for ud over, at vi mistede vores målmand, var der også et par forsvarsspillere, som stoppede. Så nu er jeg målmand foran et forsvar, som stort set ikke kan finde ud af at spille fodbold, griner han og fortsætter med at sende stikpiller mod holdkammeraterne.

- De laver alt for store fejl, som betyder, at der hele tiden er friløbere mod mig. Tit er de endda to mod en, så de bare kan spille bolden udenom mig. Men helt skidt er det ikke, for jeg har da fået trænet mine evner i en mod en, siger han med et glimt i øjet.

Den gode stemning er intakt

Tommy Schøtt Pedersen synes, at det har været sjovt at udvikle målmandskompetencerne, men alligevel er det nok en stakket frist.

- Jeg vil gerne op på midtbanen og spille igen næste sæson. Det håber jeg på, siger han, og understreger, at han er glad for at sæsonen kun varer et halvt år, så Virring/Vitved UI kan kalde sig for Serie 6-hold allerede til foråret igen.

- Med de spillere vi har mistet er det bedre at spille Serie 6 lige nu. Det var faktisk også meningen, at vi gerne ville have rykket en række ned inden sæsonstarten, men vi nåede ikke at få gjort noget ved det i tide, siger han, inden han understreger, at sæsonen alligevel ikke at været så ringe endda.

- Vi kunne godt se, at det ville blive et hårdt år i Serie 5, men vi blev enige om, at vi bare skulle fortsætte og hygge os. Og jeg synes faktisk, at vi har formået at holde den gode stemning hele vejen igennem sæsonen, lyder det fra målmandsvikaren, som til dagligt er murer.

- Det er måske derfor, jeg ikke har fået ondt i ryggen af at hive alle de bolde ud af nettet, lyder det.


Tommy Schøtt Pedersen og resten af VVUI nægter at lade 76 indkasserede mål gå ud over humøret. #serieånd #kærligedrillerier

Posted by Jysk Fodbold on 15. oktober 2015

Log ind