Seminar: Forsvar dit hold med bolden

Er du pigetræner, har du i april mulighed for at få inspiration til, hvordan du træner dine pigespillere i at bevare bolden i egne rækker. Seminaret afholdes fire steder i Jylland.



Så længe dit hold har bolden, kan modstanderen ikke score. Det er logik for selv den mindst erfarne træner. Men hvordan træner du dine spillere i at bevare bolden i egne rækker?

I april inviterer DBU Jylland alle pigetrænere til seminar, og overskriften er Forsvar dit hold med bolden. Seminaret afholdes fire forskellige steder i Jylland og henvender sig primært til trænere, der træner piger i årgangene U13-U19.

Undgå ”indianerfodbold”

Alle trænere har formentlig stået på sidelinjen og været vidne til ”indianerfodbold”, hvor bolden flyver fra den ene ende af grønsværen til den anden for få sekunder efter at flyve samme vej tilbage. Det handler om at få bolden så langt væk fra eget mål så hurtigt som muligt – men ”indianerfodbold” er sjældent den mest effektive forsvarsstrategi. 

På seminaret vil du få inspiration til, hvordan du kan træne dine spillere i at være mere sikre med bolden og undgå det hektiske spil. Det handler om, hvordan man bevarer roen og bolden i egne rækker og om at vide, i hvilken situation man skal omstille og angribe. Et godt forsvar er et effektivt middel til at blive stærkere angrebsmæssigt.

På seminaret vil du derudover få inspiration til at træne standardsituationer som hjørnespark og frispark med dine pigespillere. 

Viborg-mand i front

I spidsen for seminaret står tidligere Superliga-spiller i AGF og Viborg FF, Claus Struck, som efter sin aktive fodboldkarriere har taget trænerkasketten på og blandt andet har stået i spidsen for reserveholdet i Viborg FF. Han har også tidligere været træner for de talentfulde U17-piger fra Team Viborg.

På seminaret vil Claus Struck give et kort oplæg og derefter præsentere konkrete eksempler på træningsøvelser på banen.

Forsvar dit hold med bolden afholdes fire forskellige steder i landet – alle med Claus Struck som oplægsholder og inspirator. Se her hvor og hvornår:

Dato
Sted
Tilmeld
Onsdag den 8. april 2015
Kjellerup IF
Tilmeld
Torsdag den 9. april 2015
SUB Sønderborg
Tilmeld
Mandag den 20. april 2015
Brønderslev IF
Tilmeld
Tirsdag den 21. april 2015
Romalt IF
Tilmeld

Tilmeld dig nu

Tilmeld dig det enkelte seminar i skemaet ovenfor. Der er tilmeldingsfrist til det første seminar i Kjellerup IF onsdag den 1. april 2015.

Prisen for at deltage på et seminar er 350 kr. pr. person.

Kontakt os

Har du spørgsmål til Forsvar dit hold med bolden, er du velkommen til at kontakte René Jensen på mail rjen@dbujylland.dk eller tlf. 8939 9954.


Se flere nyheder:
Drengetræning: Gør det sjovt at blive bedre 
Nye intensive C-trænerforløb 


Log ind