Sådan fungerer automatisk indplacering

I DBU Jyllands turneringer er der automatisk indplacering af ungdomshold fra og med U13. Det betyder, at der til efterårssæsonen 2015 for første gang er automatisk indplacering fra U16 til U17.

Ombrydning ungdom efterår 2011 - flash


Begrebet ”automatisk indplacering ” betyder, at holdene i DBU Jyllands turneringer – fra U13 til U17 – løbende spiller sig til det rette sportslige niveau med ombrydning hvert halve år.

Hvis man som klub pludselig får spillere til et ekstra hold, er der naturligvis også mulighed for at tilmelde dette. Som udgangspunkt vil holdet glide ind på nederste niveau.

- En af de store fordele ved årgangsopdeling er præcis, at holdene hele tiden spiller sig til det passende sportslige niveau – og automatisk overføres fra halvsæson til halvsæson. Klubberne behøver ikke at gentilmelde holdene, og vi skal som organisation ikke vælge holdene ud til de forskellige niveauer, siger Ole Frandsen, leder af DBU Jylland Turneringer.

- Men det betyder samtidig, at man ikke bare uden videre kan få et hold indplaceret på et bestemt niveau i f.eks. U14, hvis man ikke har spillet sig til placeringen fra U13-årgangen, tilføjer Ole Frandsen.

U16-hold overføres automatisk til U17

At der nu eksisterer en U16 Drenge-række i DBU Jylland betyder desuden, at der for første gang vil ske automatisk indplacering fra U16 til U17 til efterårsæsonen 2015.

Det vil med andre ord sige, at man ikke skal tilmelde eller ansøge om deltagelse på højeste niveau i U17-rækken, som det tidligere har været tilfældet.

Det betyder omvendt også, at man skal deltage i U16-rækken i foråret 2015 for at kunne kvalificere sig til et bestemt niveau i U17 efter sommerferien.

Hvis man pludselig får spillere til et ekstra hold, kan man naturligvis altid kontakte DBU Jylland for at høre, om der er en ledig plads på et bestemt niveau. Men som udgangspunkt vil holdet glide ind på nederste niveau – eventuelt hvis muligt: næstlaveste niveau.

Automatisk indplacering er naturligvis gældende i både pige- og drengerækker.

I forbindelse med turneringsstarten i begyndelsen af april vil DBU Jylland offentliggøre, hvordan den præcise indplacering (ombrydningen) af hold fra foråret 2015 til efteråret 2015 kommer til at ske.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: fodboldbilleder.dk

Læs også:

Automatisk indplacering fra årgang til årgang






Log ind