Ti kendte du kunne have spillet imod

Hvad har Sisse Fisker, Johnny Madsen og Peter Falktoft til fælles? De har alle spillet bold i jyske bredde-fodboldklubber. Se en top-ti over kendte, som har spillet breddebold her.



Lars Hjortshøj, her som humoristisk indslag i Danish Football Award, har tidligere spillet i en jysk fodboldklub. Foto: Fodboldbilleder.dk
Uanset om man er dygtig med en mikrofon, en el-guitar eller noget helt tredje, så er der en god chance for, at man har hæl- eller vristsparket en læderkugle på det lokale fodboldbane tidligere i livet.

Vi har samlet en oversigt over ti kendte, som tidligere i livet har snøret støvlerne i en jysk fodboldklub.

Johnny Madsen – Lemvig GF
Til dagligt rockmusiker med hang til byture og whisky. Var for nogle årtier siden en upcoming fodboldspiller i Lemvig GF, hvor karrieren dog gik i stå, da han skiftede til lokalrivalerne for to kroner og en pose Piratos.

Lars Hjortshøj – Bogense IGF til Silkeborg IF
Stand-upperen er oprindeligt fra Fyn, men flyttede til det østjyske i sin spæde ungdom. Her spillede han blandt andet for Silkeborg IF og gik en lys fodboldfremtid i møde. Selvtilliden led dog et knæk, da han skulle dække stortalentet Henrik Mortensen, som lidt senere fik førsteholdsdebut for AGF som 16-årig. ”Han scorede fem mål, og jeg kastede op af udmattelse – i pausen”. Citat til Tipsbladet

Simon Kvamm – Silkeborg IF
Simon Kvamm var i tidernes morgen talentfuld fodboldspiller i bl.a. Silkeborg IF, hvor han i øvrigt spillede sammen med både Henrik ”Tømrer” Pedersen og komikeren Brian Lykke. Han har holdt fast i tilknytningen til den østjyske superligaklub og har sidenhen bl.a. forsøgt at få tidligere Oasis-forsanger, Liam Gallagher, til at blive Silkeborg IF-fan.

Lars Lilholt – Aab og Langå IK
Den folkekære sanger er nok bedst kendt for evergreenen, Kald det kærlighed, og måske er den sang skrevet efter en rigtig god opstartstræning? I hvert fald elsker Lars Lilholt at spille fodbold, og gør det, så vidt vides, stadigvæk.

Kristian Thulesen Dahl – Thyregod SF Frem
Bare fordi man sidder i Folketinget, kan man godt stadig spille fodbold. Det er bl.a. Kristian Thulesen Dahl et eksempel på. Formanden for Dansk Folkeparti spiller således Oldboys-fodbold i Thyregod SF Frem i det midtjyske. I øvrigt sammen med den kendte træner Ove Pedersen.

Sisse Fisker – Tårs/Ugilt IF
Den kendte tv-værtinde er så at sige tosset med sport. Én af de sportsgrene, som hun har en særlig forkærlighed er naturligvis fodbold, som hun dyrkede i flere år i den nordjyske klub, Tårs/Ugilt IF. De senere år har det i højere grad været løb, som hun har kastet sin kærlighed på. Forstå det, hvem der kan….

Thomas Helmig – HEI
Om ”Det er mig, der står herude og banker på” er blevet til, efter en hele kamp på bænken eller om ”Nu hvor du har brændt mig af” er en hyldestsang til en dygtig modspiller vides ikke, men i hvert fald spiller Thomas Helmig i sin tid fodbold i Aarhus-klubben, HEI (Hjortshøj-Egå IF). Han er også kendt som glødende AGF-tilhænger.

Peter Falktoft (Snebolden) – VRI
Snebolden bragede igennem i P3-succesen Monte Carlo, hvor han sammen med Esben Bjerre blev Danmarks ubetingede radio-darlings. Han elsker fodbold, og lavede sammen med Mads Steffensen en stribe indslag under VM i Brasilien sidste år. Han har i mange år spillet fodbold i det nordlige Aarhus og tæt på stranden i VRI (Vejlby-Risskov Idrætsforening). Han har tidligere udtalt til Politiken at ”jeg troede, at jeg skulle på landsholdet”.

Frank Hvam – Ørum
Ørum mellem Randers og Viborg er hovedsageligt kendt for to ting. X-factor-deltageren, Martin, som vandt første sæsonen af det populære sangprogram – og så Frank Hvam. Sidstnævnte slog sine folder i den lokale fodboldklub inden han først prøvede kræfter med dyrelægehøjskolen og sidenhen stand-up og film. Han spiller da også fodbold i et enkelt afsnit af Klovn, og, måske ikke så overraskende, ender det slet ikke godt.

Bjarne Corydon – Kolding KFUM
Koldinggenseren er kendt som den hårde mand i regeringen – men også på fodboldbanen? Bjarne Corydon hoppede i sine børne- og ungdomsår i fodboldstøvlerne i Kolding KFUM. Han har næsten en hel håndfuld børn, men har sjældent tid til at se dem spille fodbold mere.


Log ind