Nyt projekt giver god fodboldtræning i skoletiden

DBU Jylland har sammen med Skovbakken IK og tre folkeskoler i Aarhus, søsat et projekt, som skal sikre god fodboldundervisning i skoletiden.

'

Mattis Gade Tannebek er vild med at få fodbold på skoleskemaet. Foto: Martin Weibel


- Fodbold giver mig mulighed for at arbejde sammen med mine klassekammerater, og det er mega fedt at få lov at røre os, for vi sidder normalt meget stille.

Mattis Gade Tannebek fra 5.a. på Katrinebjergskolen i Aarhus, er et af de børn, som var prøvekaniner, da der blev uddannet kompetente skolefodboldinstruktører i forbindelse med et pilotprojekt med DBU Jylland, Aarhus Kommune og Skovbakken IK som primære aktører.

Mens DBU Jylland leverede den faglige knowhow, stillede Skovbakken med potentielle instruktører, som på sigt kan hjælpe lærerne fra de aarhusianske folkeskoler til at tilbyde skoleeleverne en sjov og god fodboldundervisning.

Sætter hjernen i gang

Hos DBU Jylland ser man gode perspektiver i at uddanne folkeskolelærer til kompetente fodboldinstruktører.

-Med pilotprojektet her, får vi afprøvet, hvorvidt foreningslivet kan indgå som fast partner på skoleområdet, og vi får et billede af, hvordan kommunen, en af vores medlemsklubber og DBU Jylland kan samarbejde på skoleområdet, siger Christian Kjær fra DBU Jylland Udvikling, som peger på, at det er en gevinst for alle parter.

­- Mens klubberne får mulighed for at rekruttere nye spillere og i øvrigt bliver mere synlig i det omkringlæggende samfund, kan skolen højne standarten på undervisningen. Og vigtigst af alt får vi gladere og mere læringsparate børn, siger han.

Sidstnævnte er 10-årige Mattis Gade Tannebek fra Katrinebjergskolen enig i.

- Jeg synes, det sætter hjernen i gang, at komme ud og spille fodbold. Og så er det jo rigtig god motion, siger han smilende og med røde kinder, efter en lille time i fodboldens tegn.

Udover Katrinebjergskolen er også Samsgadeskolen og Skovvangskolen en del af projektet.

Se også

Fodbold i skolen – webafsnit på dbujylland.dk

Log ind