DBU Jylland gav bødekasseøl til seriehold

Lisbjerg FC’s ene Serie 5-hold har oplevet to dommerudeblivelser på en enkelt uge. Derfor opfordrede de DBU Jylland til at hoste op med bødekasseøl. Og som sagt, så gjort.



Vi kender alle sammen følelse inden en fodboldkamp, når en sværm af små sommerfugle melder deres ankomst i maven og kroppen går i en slags positivt alarmberedskab. Ofte går man og glæder sig og tænker på kampen allerede fra man slår øjnene op om morgenen.

Så meget desto større er skuffelsen, hvis modstanderholdet ikke møder frem til kampen.

Det er dog ikke kun det andet hold, som man engang imellem må kigge langt efter. Det hænder også, at manden i sort er fraværende. Netop det oplevede Lisbjerg FC’s ene Serie 5-hold to gange på få dage i sidste uge.

Forlangte bødekasse-øl af DBU Jylland

Den dårlige oplevelse fik holdets træner, Michael Mose Bertelsen, til tasterne. Han skrev på DBU Jyllands Facebook-side, Jysk Fodbold, at når en spiller fra Serie 5-holdet udebliver fra en kamp, så koster det i klubbens interne bøderegnskab: 200 kr. og kasse øl, må man punge op med.

Derfor besluttede DBU Jyllands Facebook-redaktion at troppe op til holdets træning med en kasse forsoningsøl.

Du kan se i videoen, hvordan den gestus blev taget imod.

Konsekvenser for dommerne

Ifølge formanden for DBU Jyllands dommerudvalg, Morten Rask Thomsen, er der klare procedurer i de tilfælde, hvor en dommer udebliver fra en kamp uden at melde afbud.

- Man kan ikke bare udeblive. Derfor piller vi vedkommende af sine dommeropgaver den kommende uge og kontakter ham eller hende for at høre, om der ligger en gyldig grund bag udeblivelsen. Er det noget, som sker gentagne gange, så kommer man til en samtale, siger Morten Rask Thomsen, som understreger, at man gør meget ud af at fortælle de jyske fodbolddommere, at det er vigtigt, de melder afbud, hvis de er forhindrede.

- Det er en af grundede til, at vi indfører en særlig app til dommerne (som bliver lanceret i dag, red.), hvor det bliver endnu lettere at melde afbud, siger han, og understreger, at Lisbjerg FC har været ekstraordinært uheldige.

- Hvis vi har 12.000 kampe, så er det måske kun i de 100, hvor der en dommer, som ikke møder op. Og endnu sjældnere sker det uden en valid undskyldning, lyder det fra formanden, som også selv er aktiv fodbolddommer.

Lisbjerg FC tror på en dommer i næste kamp

I Lisbjerg FC ser man frem til næste gang, man skal i aktion – og selv om skuffelsen stadig er til at få øje på, så tager Serie 5-holdet det hele fra den humoristiske og optimistiske side.

- Nu hverken kan eller må vi spille på egne kampe, men en af vores spillere har joket med, at han har oddset på, at der kommer over 0,5 dommere til vores næste kamp, lyder det grinende fra Michael Mose Bertelsen.


Log ind