Ung dommer: Vred mor påvirkede mig

Kasper Andersen stoppede i sommer med sin dommergerning, da han flyttede til Aarhus for at studere. Desværre har den 20-årige unge mand et uudsletteligt uheldigt indtryk fra sin tid som fodboldkampenes ordensmagt.

Den unge dommer, Kasper Andersen, har smidt fløjten på hylden, blandt andet på grund af én bestemt vred fodboldmor. (Foto: fodboldbilleder.dk)



Kasper Andersen gennemførte i 2012 dommereksamen og var dermed klar til at dømme kampe i DBU Jylland-regi. Kasper stoppede dog allerede efter et års tid som dommer, da han flyttede til Aarhus for at begynde på universitetet. En enkelt kedelig episode står desværre forrest i erindringen.

Under en af Kaspers sidste kamp dømte han to kontroversielle offsides. Én, han føler sig sikker på, var god nok, og én hvor han var meget i tvivl. Udover de to offsides var det en kamp, Kasper betegner som ”gik ret godt og var nogenlunde standard”.

Kampen var en breddekamp i U15 Drenge-rækken og kan have haft stor betydning for op- og nedrykningsscenariet, da det var en af de sidste, inden forårssæsonen 2013 blev rundet af. Men det var ikke noget, Kasper havde sat sig ind i som dommer.

”Værste gang lort”

Efter kampen kommer en af fodboldmødrene hen til Kasper, og spørger afdæmpet, om hun må stille et spørgsmål. ”Naturligvis”, var Kaspers svar. Men dog nok et svar, Kasper sidenhen har fortrudt. For moren var vred.

- Må jeg gerne se dit dommerkort? Lyder det fra moren, og inden Kasper når at svare, fortsætter fodboldmoren:

- Jeg tror nemlig ikke på, du har et. For det var alligevel den værste gang lort, jeg nogensinde har set!

Kasper husker ikke den efterfølgende svada, da han mildest talt blev overrasket over udbruddet. Men det var ”ikke rare ord”, der kom ud af den vrede fodboldmor. Kasper husker, at hun nævnte de to offsides som eksempler.

Overraskende angreb

Der var dommerudvikler på kampen, men han var gået i forvejen mod omklædningsrummet, så dengang 19-årige Kasper var alene med den utilfredse mor. Hendes reaktion kom meget bag på Kasper.

- Jeg havde slet ikke set hende som fjendtlig, da hun kom hen for til mig efter kampen. Det var en vanvittig reaktion. Jeg mener, det er en fodboldkamp, og altså ikke verdens undergang, siger Kasper.

- Jeg blev meget chokeret, vendte hende ryggen og gik derfra, mens hun fortsat skældte ud. Jeg var jo en relativt ny og usikker dommer, så jeg skulle bare væk, siger Kasper, der på daværende tidspunkt blot havde ført fløjten i under et år.

Fløjten er lagt på hylden

Kasper er i mellemtiden flyttet til Aarhus for at studere, og han har lagt dommerfløjten på hylden. Han havde overvejet at fortsætte med at dømme, hvis det kunne kombineres med studiet.

- Men jeg vil ikke finde mig i at blive svinet til. Det passer mig slet ikke at have sådan en oplevelse med fra en kamp, når jeg så skal hjem og arbejde på en opgave. Det har jeg ikke psyken til, slutter Kasper Andersen.

Deltag i debatten

Hvordan mener du, vi forhindrer den slags opførsel? Deltag i debatten på www.facebook.com/jyskfodbold.

Log ind